woensdag 8 november 2017

Courgette spaghetti met broccoli en pistachepesto



Wat heb je nodig? ( voor 2 personen)
  • 2 courgettes
  • 1 stronk broccoli
  • 1 avocado
  • 1 bos basilicum
  • 2 handjes pistachenootjes + wat extra voor het garneren
  • extra vierge olijfolie
  • teentje knoflook
  • versgemalen peper (en eventueel wat Keltisch zout)
Variatie
  • schaaf er nog wat lekkere krullen Grana Padano (schapenkaas) over
  • lekker met gegrilde garnalen
Stappenplan: (20 min)
1. Snijd de broccoli in kleine roosjes.
2. Kook of stoom de broccoli in een minuutje of vier beetgaar.
3. Maak met een julienne schiller spaghetti slierten van de courgettes.
4. Doe de basilicum, pistachenootjes, avocado, knoflook en een flinke scheut olijfolie in de keukenmachine (hou wel wat pistachenootjes over voor het garneren). Maal de ingrediënten tot een pesto.
5. Breng de pesto op smaak met wat versgemalen peper.
6. Meng vervolgens de courgette-spaghetti, de broccoli en de pesto. Serveer met de overgebleven pistachenootjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten