maandag 5 juni 2017

Kip­sa­té met tau­gé­sa­la­de



Wat heb je nodig? ( voor 4 personen)

* 500 g kipfilet (in blokjes)
* 4 el ketjap manis
* 300 g witte rijst
* 1 komkommer
* 1 bakje taugé (250 g)
* 2 el wittewijnazijn
* peper en zout

Keukenspullen

* satéstokjes, minstens 30 min. geweekt in koud water.
* vershoudfolie

Stappenplan:1. Week enkele satéstokjes 30 minuten in koud water.
2. Schep de kip om met ½ el ketjap en peper en zout naar smaak. Dek af met vershoudfolie en laat minimaal 10 min. marineren.
3. Snijd de komkommer in stukjes.
4. Meng de komkommer met de taugé, azijn en rest van de ketjap. Breng op smaak met peper en zout.
5. Rijg de kip aan de satéstokjes.
6. Rooster de saté in grillpan ca. 8 min. bruin en gaar. Keer regelmatig.

**De saté kan ook in blokjes in de koekenpan worden bereid met 1 eetlepel olie.

Serveer met de taugésalade, lekker met sambal.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen