donderdag 22 juni 2017

Geroerbakte garnalen met Paksoi



Wat heb je nodig ( voor 4 personen):


200 g eiernoedels
* 100 g sesamzaadjes
1  rode ui
3 teentjes knoflook
600 g rauwe grote garnalen
versgemalen zwarte peper
1  mango
1  paksoi
zonnebloemolie
4 el sojasaus
2 el gembersiroop
3 el sesamolie
1 bosje verse koriander
vijzel

wok

Stappenplan:
1. Kook de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet ze daarna af en spoel ze af met koud water.
2. Rooster de sesamzaadjes zonder olie in een wok goudbruin en haal ze uit de wok en laat ze afkoelen op een bordje.
3. Pel en snijd de ui in ringen.
4. Pel en snijd de knoflook fijn.
5. Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal.
6. Schil de mango, snijd het vruchtvlees van de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes.
7. Snijd de paksoi in ringen.
8. Verhit een scheutje olie in een wok en bak de ui en knoflook 2 minuten.
9.Voeg de garnalen toe en bak ze in circa 4 minuten bruin en bijna gaar.
10. Voeg de noedels toe en warm goed door.
11. Voeg de paksoi toe en bak het goed mee.
12. Voeg daarna de mango toe, blus af met sojasaus, gembersiroop en sesamolie en kook kort door. 13. Meng de noedels erdoor en bestrooi met de sesamzaadjes.
14. Pluk de koriander en strooi de blaadjes naar smaak over het gerecht


Geen opmerkingen:

Een reactie posten