zondag 7 mei 2017

Thaise mosselpan



Wat heb je nodig? ( voor 4 pers.)
4 kilogram mosselen
* 250 gram sugarsnaps
* 3 eetlepels arachide- of wokolie
* 1 ui (gesnipperd)
2 eetlepels milde currypasta ( te koop bij een Toko of Aziatische supermarkt)
1 rode paprika, zonder zaadjes (in blokjes)
300 gram broccoli (in kleine roosjes)
300 milliliter kokosmelk
2 eetlepels koriander (grof gehakt)

Stappenplan:
1. Maak de mosselen schoon.
2. Kook de sugarsnaps 2-3 minuten en giet ze af.
3. Verhit de olie in een zeer ruime mossel- of soeppan en fruit hierin de ui.
4. Schep de currypasta erdoor en voeg de paprika, broccoli, sugarsnaps, kokosmelk en mosselen toe.
5. Kook zachtjes circa 6 minuten tot de mosselen open zijn.

6. Schep tussendoor om met een schuimspaan.
7. Bestrooi het gerecht vlak voor serveren met koriander.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen