donderdag 25 mei 2017

Tagliatelle met erwten en garnalen

Wat heb je nodig? ( voor 4 personen)
  • 80 gram pancetta in dunne reepjes (of spek)
  • 400 gram fijne tuinerwten (diepvries)
  • sap van halve citroen
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • verse peterselie
  • verse tijm
  • verse bieslook
  • 225 gram scampi’s
  • 250 ml (light) room
  • 25 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 100 ml witte wijn
  • peper en zou naar smaak
  • 500 gram tagliatelle
Stappenplan:
  1. Bak de pancetta uit in een koekenpan. Haal het spek uit de pan en laat uitlekken op een stukje keukenpapier
  2. Kook water in een grote pan en bereid de tagliatelle volgens de verpakking.
  3. Snijd een 2/3 van de kruiden fijn (de rest gebruik je voor garnering)
  4. Doe room in een kannetje samen met geraspte Parmezaanse kaas, peper en zout naar smaak.
  5. Doe een scheutje olie in de koekenpan en bak de knoflook met verse kruiden uit. Voeg de garnalen toe en bak roze. Blus met witte wijn. Doe dan de erwtjes erbij en tot slot de room met Parmezaanse kaas.
  6. Meng de tagliatelle met de saus en garneer met de rest van de verse kruiden en nog wat geraspte Parmezaanse kaas.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen