zondag 7 mei 2017

Sticky chicken met koolsla en cajun aardappels



Wat heb je nodig:

Ingrediënten  Sticky chicken

2000 gram kippenpoten
150 ml oestersaus
80 ml gembersap
2 tenen knoflook
1 tl paprika poeder
1 tl komijn
100 ml honing
1 eetlepel sesamolie
Sesamzaad
1 bosui

Ingrediënten Koolsla

300 gram witte kool
1 winterpeen
100 gram rozijnen
100 ml azijn
200 ml mayonaise
Zout/peper
1/2 bos peterselie

Ingrediënten Cajun aardappels
1000 gram vastkokende aardappels
Scheut olijfolie
1 tl paprika poeder
1 tl kerriepoeder
Mespuntje chilipoeder
Zout / peper
1 tl uienpoeder

Stappenplan:
1. Verwarm de oven voor op 170 graden. 
2. Snijd de knoflook fijn en meng alle ingrediënten (behalve de sesamzaad en bosui) door de kippenpoten.
3. Doe deze in een oven schaal en zet ze in de oven.
4. Draai de kippenpoten elke 15 minuten om.
5. Bak de kippenpoten in totaal 15 minuten.

6. Snijd de kool ragfijn en besprenkel het geheel met zout en een paar druppels azijn. 
7. Roer het geheel goed door elkaar en laat even staan. elkaar zodat de kool al zacht kan worden.
8. Schil de peen en rasp deze.
9. Voeg hem bij de kool.
10. Meng nu de rest van de ingrediënten door de sla heen en zet dit koud. 

11. Was de aardappels met de schil.
12. Snijd ze in partjes en verdeel ze in een ovenschaal.
13. Mix de specerijen met de olijfolie.
14. Besprenkel de aardappels met de olijfolie.  
15. Bak de aardappels in een oven van 180 graden.
16. Roer om de 15 minuten de aardappels goed door elkaar. Bak ze ongeveer 45 minuten.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen