zondag 7 mei 2017

Bietjessalade met grapefruit en noten



Wat heb je nodig?

2 rode grapefruits
50 gram walnoten
1 krop radicchio of 1 krop eikenbladsla
* 400 gram gekookte bieten (geschild, in dunne reepjes)
150 gram zachte geitenkaas (verkruimeld)
* 3 eetlepels olijfolie
* 2 eetlepels balsamicoazijn
* 1 eetlepel honing

Stappenplan: 
1. Schil de grapefruits dik en snijd met een scherp mesje de partjes tussen de vliesjes uit.
2. Rooster de walnoten in een droge, hete koekenpan.
3. Haal de bladeren van de sla los van de krop en was ze.
4. Meng de ingrediënten voor de dressing en breng op smaak met zout en peper.
5. Leg de radicchiobladeren op de borden. Schep de biet, grapefruit, walnoten en geitenkaas erop.
6. Besprenkel de salade met de dressing.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen