dinsdag 4 april 2017

Zomerstoof met kip



Wat heb je nodig? ( voor 5 personen)  

* 1 grote ui
* 1 rode peper
* 3 teentjes knoflook
* 250 gr. kastanjechampignons
* 250 gr cherrytomaten
* 3 laurierblaadjes
* 5 eetl. olijfolie
* 4 ansjovisfilets
* 2 takjes rozemarijn
* 100 ml droge witte wijn
* 1 eetl. balsamico azijn
* zout
* peper
* ½ aubergine (mag iets meer zijn)
* 600 gr.  krielaardappelen met schil
* 1 kg kippenpoten

Stappenplan:

1. Pel en snipper de ui.
2. Was de rode peper, snijd in de lengte doormidden, verwijder de zaadlijsten.
3. Pel de knoflook en plet deze met de zijkant van een mes.
4. Was en halveer de champignons.
5. Was en halveer de tomaten.
6. Halveer met een scherp mes de kippenpoten, tussen dij en drumstick. bestrooi met zout en peper.
7. Verhit 2 eetl. olie in een ovenvaste braadpan en bak hierin de kip goudbruin. Leg de kip op een bord.
8. Fruit in het achtergebleven bakvet de ui, rode peper, knoflook, ansjovis, laurier en rozemarijn ongeveer 4 min.
9. Voeg de champignons, tomaten en aubergine toe, bak deze ongeveer 1 min mee.
10. Blus af met wijn en azijn en laat op middelhoog vuur 5 min. pruttelen.

- voeg daarna de kip toe. Schud even met de pan om alle ingredienten te mengen. Doe de deksel op de pan en laat op laag vuur 30 min. stoven.
11. Verwarm ondertussen de oven voor op 200ºC.
12. Kook de krieltjes in de tussentijd in 15 min. gaar.
13. Zet de pan nog ca. 10 min, zonder deksel,  in de voorverwarmde oven.
14. Zodra de krieltjes gaar zijn, leg je ze op een bord besprenkel met de rest van de olijfolie en serveer hierbij de zomerstoof.

BlogSociety

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen