vrijdag 21 april 2017

Courgetti met zalm



Wat heb je nodig? ( 4 pers.) 


Voor de courgetti:
  • 2 courgettes
  • 300 gr gerookte zalm
  • 250 gr champignons
  • 1 rode ui
  • 100 gr pittige roquefort
  • 100 ml kookroom
  • 100 ml crème fraîche
  • Zwarte peper

Voor de salade van avocado:
  • 2 avocado’s
  • 1 komkommer
  • 2 tomaten
  • 2 eieren
  • 1 limoen
  • 1 bosje peterselie
  • 1 bosje bosui
  • olijfolie
  • peper en zout



Stappenplan:
1. 
Breng de eieren aan de kook.
2. Snijd met een Julliënnesnijder de courgettes in lange slierten.
3. Pak een wok en verhit hierin een scheutje olijfolie. 

4. Snijd de champignons in plakjes en bak deze in de wok.
5. Snijd de gerookte zalm klein en bak deze mee met de champignons.
6. Blus het af met de kookroom en voeg de roquefort eraan toe. Laat dit ongeveer 2 minuten pruttelen op laag vuur. 

7. Snijd de rode ui in halve ringen zo dun mogelijk en voeg dit toe samen met de crème fraîche en de courgette.
8. Zet het vuur uit en roer dit voorzichtig door elkaar.

9. Pel de gekookte eieren en snij deze in blokjes.
10. Snijd de tomaat, avocado en de komkommer ook in blokjes en meng dit door elkaar samen met het sap van de limoen een scheutjes olijfolie en wat peper en zout. 

11. Snijd het witte gedeelte van de bos ui in ringen en voeg deze toe aan de salade.
12. Snijd het groene gedeelte van de bos uit als garnering op de courgetti.
13. Snijd de verse peterselie fijn en voeg dit ook toe aan de salade.
 






Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen