zondag 19 maart 2017

Indiase Kerriesoep




Wat heb je nodig?

1 ui, gesnipperd
3 knoflookteentjes
1 rode Spaanse peper
250 g kipfilet, in reepjes
2 el zonnebloemolie
1 l bouillon
50 g rijst
½ el gemalen koriander (ketoembar)
1½ el kerriepoeder
2 kardemomzaadjes
2 kruidnagels
1 kaneelstokje
50 g geraspte kokos
125 ml slagroom
3 el citroensap
zout

Stappenplan

1. Kneus de Spaanse peper en de knoflook fijn in een vijzel.
2. Snipper de ui
3. Verhit de olie in een grote pan en fruit de uisnippers glazig in ca. 3 min.
4. Voeg knoflook-peperpasta toe en roerbak tot het lichtbruin is.
5. Voeg de bouillon, rijst, koriander, kerriepoeder, kardemomzaadjes, kruidnagels en kaneel toe.
6. Breng de soep aan de kook en laat ca. 30 min. zachtjes koken.
7. Verwijder het kaneelpijpje, kardemomzaadjes en de kruidnagels.
8. Roer de geraspte kokos, slagroom en citroensap door de soep en laat de soep even doorkoken.
9. Breng op smaak met zout.
BlogSociety

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen