zondag 19 maart 2017

Aardappelsoep met kokosmelk


Wat heb je nodig?
* 2 teentjes knoflook
* ca. 3 cm verse gember
* cayennepeper
* peper
* Indische kruiden
* limoen- of citroensap (ongeveer een halve citroen)
* olijfolie
* 500 gr. rode krielaardappelen geschild
* 2 dl kokosmelk
* 8 dl water
* 2 blokjes groentebouillon
* vijzel
* wok
* mixer
Stappenplan:
1. Meng in een vijzel de knoflook, geraspte gember en alle kruiden (peper, cayennepeper, Indische kruiden) samen met een gedeelte van het citroensap en de olijfolie.
2. Zet een wok op het vuur. Fruit met olijfolie het papje kruiden al roerend een paar minuten. Pas op dat de kruiden niet verbranden.
3. Voeg de stukjes aardappel toe, de kokosmelk, het water en een bouillonblokje.
4. Voeg naar smaak eventueel nog wat citroensap en wat extra Indische kruiden toe. Roer alles goed door elkaar, doe een deksel op de wok en laat de stukjes aardappel op een laag vuur gaar worden.
5. Giet de inhoud van de wok vervolgens in een kom en mix de soep. Breng verder op smaak met nog een bouillonblokje en warm indien nodig nog even op.
BlogSociety

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen