dinsdag 28 februari 2017

Zelfgemaakte rundervinken



Wat heb je nodig? (2 stuks)
  • 160 gram extra mager rundergehakt
  • 1 ei
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • ¼ theelepel cayennepeper
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 6 plakjes rookvlees
  • peper en zout
  • klontje boter (om in te bakken)
Stappenplan:
1. Doe het gehakt samen met het ei, de knoflookpoeder, cayennepeper, het paneermeel en peper en zout in een kom.
2. Kneed het gehakt door zodat alle ingrediënten goed met elkaar mengen.
3. Vorm twee gehaktballen van het mengsel en duw deze vervolgens in de vorm van dikke sigaren.
4. Leg een plakje runderrookvlees op een snijplank en leg de gehaktstaaf in het midden van dit plakje.

5. Leg vervolgens twee plakjes rookvlees trapsgewijs bovenop de gehaktstaaf en rol de Rundervink op zodat de plakjes rookvlees aan elkaar blijven plakken.
6. Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de Rundervinken eerst rondom bruin.
7. Draai het vuur iets lager, doe de deksel op de pan en bak de Rundervinken in tien minuten helemaal gaar.
Meer fan van slavinken, gebruik dan (katen)spek in plaats van rookvlees.


BlogSociety

Geen opmerkingen:

Een reactie posten