vrijdag 17 februari 2017

Tagiatelle met garnalen en venkel



Wat heb je nodig (voor 2 personen):

– 150 gram tagliatelle
– 100 gram sperziebonen
– 1 halve courgette
– 1 klein bakje (knoflook)garnalen
– 1 halve venkelknol
– 1 halve citroen
– 1 klein bekertje zure room
– 1 stukje grana padano (niks engs aan, dit harde kaasje hebben ze gewoon bij de supermarkt)
– peper en zout
– olijfolie om in te bakken
– eventueel wat basilicumblaadjes voor de garnering
Stappenplan:
1. Verwijder de uiteindjes van de boontjes en snijd de boontjes in kleine stukjes.
2. Kook ze beetgaar in 6 minuten. Giet af.
3. Kook de tagliatelle volgens de verpakking.
4. Terwijl de boontjes en tagliatelle koken snijd je de courgette in stukjes en rasp je de venkelknol en de gele schil van de halve citroen. Bewaar de citroen.
5. Verwarm wat olie in een koekenpan en voeg de boontjes en courgette toe.
6. Bak 5 minuten en voeg dan de garnalen toe.
7. Bak 2 minuten mee en voeg dan de venkelrasp, de citroenrasp, de zure room, het sap van een halve citroen en een flinke snuf peper en zout toe.
8. Verwarm nog een minuut door en serveer met de tagliatelle met geraspte grana padano en wat basilicum.
BlogSociety

Geen opmerkingen:

Een reactie posten