vrijdag 24 februari 2017

Quinoa met broccoli en zalm



Wat heb je nodig ( voor 4 personen)
  • 200 gr quinoa (maar gierst, boekweit of amaranth kan ook)
  • 2 flinke stronken broccoli
  • 400 ml plantaardige kookroom (bijv. haver- of rijstroom)
  • 2 á 3 teentjes knoflook, geperst
  • vers gemalen peper
  • snuf Keltisch zeezout
  • 300 gr gerookte zalm (biologisch/duurzaam gevangen!)
  • handje licht geroosterde pijnboompitjes
Stappenplan
1. Was de quinoa en kook volgens de verpakking in een minuut of 8 gaar.
2. Was de broccoli, snijd het in kleine roosjes en stoom (of kook) in een minuut of 5 gaar.
3. Doe de plantaardige kookroom in een klein pannetje, voeg de geperste knoflook, peper en Keltisch zeezout toe
4. Breng het geheel aan de kook (maar laat het niet doorkoken).
5. Prak/scheur de gestoomde broccoli een beetje fijn en meng met de quinoa. Voeg ook de knoflookroom toe en roer het geheel goed door. 
Serveer met de gerookte zalm en de pijnboompitjes. Eet smakelijk!


BlogSociety

Geen opmerkingen:

Een reactie posten