zondag 26 februari 2017

Knoflook- kokossoep



Wat heb je nodig:

  • 2 bollen verse knoflook
  • 1 bol gedroogde knoflook
  • 2 uien
  • 1 aardappel
  • 5 takjes peterselie
  • 5 takjes oregano
  • 1 el groente bouillon
  • 1 tl paprika poeder
  • scheutje peper
  • 1 lepel kokosmelk
  • 600 ml water

Stappenplan:

1. Pel de verse en de gedroogde knoflook en snijd ze beide in kleinere stukken.
2. Schil de aardappel en snijd deze in stukken.
3. Hak de ui, de gewassen peterselie en oregano fijn.
4. Verhit wat olie in de steelpan en fruit hierin de uien, kruiden en de knoflook in ongeveer 5 minuten.
5. Los ondertussen de bouillon op in het water en voeg dit bij de knoflook.
6. Leg de aardappelen ook in de bouillon.
7. Breng de soep tot een kookpunt en zet het vuur daarna laag en laat het geheel 15 minuten koken.
8. Maal de soep fijn met een staafmixer of in een blender.
9. Voeg de paprika poeder, de peper en 1 tl kokos melk toe.
Ik gebruik maar weinig kokosmelk, omdat ik vind dat het anders te erg gaat overheersen in de kokos-knoflook soep. Mocht je er meer in willen doen, dan mag dat natuurlijk altijd!
Serveer met nog een klein beetje kokosmelk, eet smakelijk!

BlogSociety

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen