maandag 27 februari 2017

Chicken alfreddo met Penne



Wat heb je nodig? (3-4 personen)
  • 200 gram kipfilet
  • 1 ui
  • 1 scheut witte wijn (± 4 eetlepels)
  • 250 milliliter volle room
  • 300 gram penne
  • 2 eetlepels fijngehakte verse peterselie
  • 1 klontje ongezouten roomboter
  • 1 zakje geraspte kaas
  • peper en zout
1. Laat het klontje boter in een koekenpan smelten en snijd de kipfilet in blokjes. Kruid de kip met peper en zout en bak de blokjes goudbruin en gaar. Kook ondertussen in een andere pan de pasta gaar.
2. Schep de kip uit de koekenpan en houd even apart. Snipper de ui en fruit deze vijf minuten zachtjes in het overgebleven vet. Blus af met een flinke scheut witte wijn.
3. Voeg de room en de peterselie aan de ui toe en breng het geheel zachtjes aan de kook. Laat de saus op laag vuur pruttelen tot de saus wat indikt.
4. Voeg de kipfilet samen met de gaargekookte penne en een flinke hand geraspte kaas (bij voorkeur Parmezaan) aan de roomsaus toe. Breng de saus op smaak met extra peterselie en/of peper en zout.
5. Serveer de pasta met extra kaas.

BlogSociety

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen