zondag 26 februari 2017

Bloemkoolrijst



Wat heb je nodig (voor 2 personen)
1 kleine bloemkool
* 1 ui
* 2 tenen knoflook
* 1 prei
* 1 puntpaprika
2 bosuitjes
1 flinke eetlepel paprikapoeder
* 1 eetlepel kurkuma of kerriepoeder
* gemberpoeder
* een scheutje ketjap manis
* ( 1 ei)
Stappenplan:
1. Maal de bloemkool fijn in de keukenmachine. Zodat het lijkt op rijstkorrels.
2. Snijd de ui, knoflook, paprika, prei en de bosui in stukjes.
3. Neem een koekenpan, doe er wat olijfolie in en zet het gasfornuis aan.
4. Fruit nu de ui en de knoflook samen 1 minuut.
5. Voeg een scheutje Ketjap manis toe.
6. Doe de paprika, prei, en bosui in de pan en roerbak  5 minuten mee.
7. Voeg de bloemkool toe en bak even mee.
8. voeg de kruiden en de Ketjap manis toe  en roer goed door. zet het vuur dan half en laat nog rustig even bakken.
9. Bak er eventueel een eitje bij.


BlogSociety

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen