maandag 27 februari 2017

Beef Chimichurri



Wat heb je nodig? (4 personen)
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rode ui
  • ½ bosje verse peterselie
  • 1 rode peper
  • ½ eetlepel gedroogde oregano
  • 4 eetlepels rode wijnazijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper en zout
Stappenplan
1. Hak de teentjes knoflook, de rode ui en de rode peper zo fijn mogelijk. Doe alles in een klein schaaltje.
2. Hak vervolgens ook de peterselie zo fijn mogelijk. Het is wel echt aan te raden om verse peterselie te gebruiken voor de Chimichurri.
3. Doe de peterselie samen met de oregano in het kommetje bij de knoflook, ui en rode peper en voeg dan de rode wijnazijn en olijfolie toe.
4. Roer alles goed door tot een dressing en breng deze op smaak met peper en zout.
5. Verhit een klontje boter in de koekenpan en bak de biefstukjes zoals jij ze graag hebt.
6. Snijd de biefstuk in schuine plakken en schep de Chimichurri eroverheen. Deze dressing is ook onwijs lekker bij een stukje vlees van de barbecue of houtskool grill!
Je kunt de Chimichurri ook gebruiken om het vlees in te marineren. Doorgaans wordt het vlees echter geserveerd met de Chimichurri als dressing.

BlogSociety

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen