dinsdag 19 mei 2015

Gehaktballetjes met snijboontjes en gebakken aardappeltjes.


Gehaktballetjes met snijboontjes en gebakken aardappeltjes.


Wat heb je nodig:

Voor de gehaktballen:

- Gehakt (100gr)

- 1 eetlepel paneermeel

- 1 ei

- Een snufje zout

- Een snufje peper

- Een snufje nootmuskaat

( deze laatste drie punten zijn alleen nodig als je geen gehaktkruiden gebruikt )


-150gr snijbonen.

-100gr aardappeltjes.


Voorbereiding:

1. Pak een bord, een vork en een eetlepel

2. Pak de pan die je nodig hebt, een spatel, en indien nodig, een mes.


Bereiding:

1. Leg het gehakt op een bord.
2. Meng het gehakt met het ei, het paneermeel, het zout, peper, en de nootmuskaat.
3. Kneed het geheel goed door elkaar en draai er ballen van.

4. Zet de braadpan op het vuur, en voeg boter toe.

5. Goed warm laten worden tot alle belletjes zijn verdwenen.

6. Doe de gehaktballen in de pan, en bak deze rondom bruin.

7. Draai het vuur laag.

8 Voeg ong. ¾ dl water toe, en braad de gehaktballen afgedekt in ong. 20 min. gaar.


9. Breng een pannetje met water aan de kook, en voeg zout toe.

10. Voeg de boontjes toe.

11. Zet een koekepan op het vuur voor de aardappels.

12. Doe de boter in de pan, en wacht tot deze bakt.

13. Bak de aardappeltjes goudbruin.

14. Let intussen op de boontjes.
Zodra deze klaar zijn, giet je ze af, en breng je ze op smaak met nootmuskaat of een beetje boter.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen